Баущоф+Метал откри нова база в София

04/03/2020

Баущоф+Метал откри нова база в София за специализирана търговия в сферата на сухото строителство, изолациите, фасадите и окачените тавани

от Изолации · Публикувано на 04.03.2020

С грандиозно събитие в петък, 28.02.2020, бе открита новата база на Баущоф+Метал в София. Baustoff+Metall GmbH е семейна фирма, основана в Австрия през 1965 г. с предмет на дейност търговия с метали, топлоизолации и материали за сухо строителство. Днес Baustoff+Metall International притежава 103 търговски филиала и 7 индустриални предприятия в 14 европейски държави, в които произвежда климатични тавани, метални окачени тавани, метални каси за врати, профили за сухо строителство, технически изолации. Компанията е пазарен лидер в Германия, Австрия, Бенелюкс и Централна Европа.

Управителят на фирмата, г-н Борис Паков, и собственикът на Baustoff+Metall International, д-р Волфганг Кристинус, изнесоха приветствена реч. Последва емоционално прерязване на лентата, с което новата база беше официално открита. Над 250 гости присъстваха на партито, което продължи с бляскаво светлинно шоу и звездно участие на Графа и Camino Band.

Оборотът на групата за 2019 г. надхвърля 830 милиона евро.

Марсил ООД е основано в България през 2000 г., а от 2005 е част от групата Baustoff+Metall, като приема и нейното име. Българската компания е специализирана в търговията с изолации, окачени тавани, материали за сухо строителство, пожарозащита, звукоизолации и акустика, технически изолации, фасадни системи и др.

Преминала през тежки изпитания на един развиващ се и уязвим към кризи пазар, тя никога не изневери на ценностите си – качеството на първо място, устойчивост и дългосрочно мислене в развитието – и в началото на тази година закономерно достигна до най-големия си успех до момента – изграждането и приемането в експлоатация на най-модерната търговска база за строителни материали в България. Изпълнението на обекта отговаря на най-високите европейски стандарти и ще служи за еталон за всички бъдещи инвестиции на Baustoff+Metall в Централна и Източна Европа. Това постижение е особена гордост за българския екип, но то е и важно послание към всички български клиенти и партньори на компанията: най-високото качество не е привилегия само за далечните западни пазари, то е тук, в България.


Стига да искаме, можем да го имаме. Екипът на Баущоф+Метал има знанията, увереността и смелостта да инвестира в бъдещето, защото само инвестициите в качествено развитие могат да гарантират оцеляването и печалбите на всяка една компания.