По-надеждно, по-бързо и по-ефективно – Cerabran изолира с „въздушни перли“

13/03/2020

от Изолации · Публикувано на 13.03.2020

Нова високоефективна изолационна мазилка за външни и вътрешни стени впечатли присъстващите архитекти, проектанти и строители на специализирано събитие, организирано от Proceram в Германия.

Cerabran вече е използвана върху повече от сто хиляди квадратни метра стени. Със сензационната си стойност на показателя за топлопроводност от 0,028 W/mK продуктът предлага ефективно решение и може да играе значителна роля при дейности по реконструирането и санирането на съществуващи сгради.

Изолационната система на Cerabran Aerogel, известна като Histobran, се препоръчва и за изолационни мерки на исторически сгради, защитени със статута на исторически паметници. Дебелината на покритието е сравнително малка и са нужни само няколко сантиметра за постигане на съвременни енергийни нужди – това отваря напълно нови възможности за оформление на фасади на исторически сгради.


„Фактът, че историческите сгради (в Германия) са освободени от задължение за изолация, не съответства на идеята за опазване на климата. В крайна сметка, емисиите на CO2 от отоплявани архитектурни паметници са също толкова вредни за климата, колкото и от другите сгради“, споделя Кристофър Дворачик, управляващ директор на Proceram. Строителните материали от системата Cerabran предоставят на проектанти и строители широка палитра от иновативни възможности за превръщане на замърсяването на природата и разхищаването на ресурси в опазване на климата и по-добро оползотворяване на енергията.